Nieuws

Haagplanten

September 21, 2021

Haagplanten zijn de perfecte manier om een natuurlijke muur om jouw tuin heen te bouwen. Ook kunnen haagplanten gebruikt worden in een tuin om te zorgen voor delen of een speels effect.  Wij geven je een aantal tips om jouw haagplanten te onderhouden.

  •  Haagplanten tussen paaltjes zetten

Eén van de meest voordelige manieren om jouw haagplanten op te ruimen is deze in het beton te zetten. Hierdoor kan de haag niet weg woekeren, maar blijft ze altijd een verticale vorm aannemen. Door de paaltjes in het beton te zetten worden de haagplanten op hun plaats gehouden.

  •  Een haag planten tussen stevige palen

Ook kun je de haagplanten tussen een paar stevige houten palen zetten. Let erop dat de paren niet te wijd uit elkaar staan, anders krijg je geen mooi vlak effect.

  • Plaats de planten ongeveer op een afstand dat er 5 planten per meter staan.
  • Knip de haagplanten ongeveer 1 a 2 keer per jaar.
  • Bemest in het voorjaar de planten met een gift organische mestkorrel.

Ook is het mooi om verschillende soorten haagplanten te plaatsen. Dit zorgt voor een speelser idee. Daarbij creer je ook een grote leefruimte voor verschillende soorten insecten en vogels.

Wil jij tips over het plaatsen van haagplanten of wil jij haagplanten laten plaatsen? Neem an contact op met Haagplanten Heijen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *