Events

Deze cover bands doen het net zo goed als de topbands

July 17, 2021

Je gaat ervanuit dat een coverband eigenlijk niet echt originaliteit meebrengt naar het feest, maar niets is minder waar! Vaak zijn coverbands populairder dan het origineel, mede door de lagere prijs, maar ook omdat ze vaak de originele nummers beter spelen en daarnaast niet vastzitten aan één repertoire. Coverbands weten vaak een eigen show op te zetten die ze speciaal uitstippelen voor de avond. Bij een coverband wordt er vaak meer entertainment geleverd en interactie met het publiek, wat een feestje zeker niet te niet zal doen.

Clash of the Cover Bands

Zo zijn er heuse wedstrijden tussen cover bands in Nederland, dit is de Clash of the Cover Bands waar alle bands het tegen elkaar op mogen nemen op regionaal of internationaal de beste te worden. Voor vele coverbands is dit een springplank naar veel meer en toont het aan dat er zeker veel kwaliteit te vinden is bij coverbands. Clash of the Cover Bands wordt jaarlijks gehouden in Nederland, maar is er ook een aantal jaar geleden The Clash of the Cover Bands BENELUX edition uitgevoerd, waar de beste bands van elk land het tegen elkaar moesten opnemen. Hierbij kwamen bijvoorbeeld “Present Danger” en “Blow Out” uit op de top en weten zij een heugelijke show neer te zetten.

Aan te raden coverbands

Om verzekerd te zijn van een goed feest is er dus ook de noodzaak een passende band te vinden voor een feest. Er zijn een aantal coverbands die er met kop en schouders bovenuit steken, dit zijn bijvoorbeeld the Party Collective of Rusty & The Senators. Met deze bands die niet al te duur zijn, is het mogelijk voor elk feest een passende coverband te vinden. Neem bijvoorbeeld eens een kijkje naar alle mogelijkheden voor een coverband.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *